De verschillende voordelen voor dakisolatie

Een degelijke dakisolatie is goed voor het milieu én je portefeuille. Een eenmalige plaatsing biedt je diverse lange termijnvoordelen. Je beperkt het warmteverlies van je woning, wat enerzijds je comfort verhoogt en anderzijds je energiefactuur met maar liefst 30% verlaagt.

Nieuwe dakisolatienorm tegen 2020

Tegen 2020 is dakisolatie niet langer meer een keuze, maar een verplichting. Dan moeten alle daken van (huur)woningen geïsoleerd zijn en een minimale R-waarde hebben van 0,75 m² K/W (vierkante meter kelvin per watt). Alle woningen die niet aan deze nieuwe norm voldoen, riskeren bij controle een boete. Een geïsoleerde vloer van een onverwarmde en onbewoonde zolder geldt tevens als dakisolatie.

Op het EPC-document van je woning kan je checken of je aan deze norm voldoet. Voor sommige locaties is er tevens op internet een luchtfoto terug te vinden, die gemaakt is met een hittescanner via een satelliet. Als je je postcode ingeeft, wordt de isolatie van je woning met een bepaalde kleur aangegeven. Rode gebouwen wijzen op een te groot warmteverlies en onvoldoende isolatie.

Kwalitatieve materialen van hoogstaande merken

Dakwerken De haeck isoleert zowel platte als hellende daken en werkt met kwalitatieve materialen van hoogstaande merken. We helpen je tevens bij het aanvragen van de energiepremies.

Recente isolatieprojecten

Bekijk al onze projecten

Onze merken

Voldoet jouw dakisolatie aan de nieuwe minimale norm? We komen graag bij je langs!